Online woordzoekers, kruiswoordpuzzels maken - Islam Lessen

Laatste Nieuws

03-12-2016

Online woordzoekers, kruiswoordpuzzels maken

Online tools om zelf kruiswoordpuzzels, woordzoekers e.d. te maken

Kruiswoordpuzzels, woordzoekers, e.d. zijn altijd leuk als verwerking van allerlei lessen. Met behulp van allerlei 'generatoren' - die je kunt vinden op het internet - kun je dat soort puzzeltjes zelf maken. Je hebt nodig wat kladpapier om een opzetje voor de puzzels te maken en om de woorden te noteren die je gaat gebruiken, een printer en een fotokopieerapparaat om de puzzels te vermenigvuldigen.
In de lijst hieronder staan alleen 'puzzel'-generatoren vermeld die volledig gratis zijn en waar je de door jou gemaakte puzzel óók gratis kunt uitprinten als 'pdf'-document.

3 Nederlandstalige 'puzzel'-generatoren

#1. Onderwijs maak je samen - E lestools: Kruiswoordpuzzel generator

Maak hier je eigen kruiswoordpuzzels in drie stappen: Registreer jezelf via het formulier in de rechter balk; gebruik je gegevens om je gratis aan te melden en klik op 'Nieuwe puzzel maken' in de rechter balk om aan de slag te gaan!

Website: www.onderwijsmaakjesamen.nl/kruiswoordpuzzel/



#2. Woordzoekers

Op 'Woordzoekers' kun je gratis woordzoekers, kruiswoordpuzzels en cryptogrammen (kraak de code!) maken en uitprinten. Je hoeft geen account aan te maken; je kunt meteen met één van de drie onderdelen van deze site beginnen.

Website: www.woordzoekers.org


#3. WoordzoekerMaken

Op deze website kun je alleen woorzoekers maken. Een account aanmaken is niet nodig. Je kunt direct beginnen. Op de site vind je uitgebreide 'Tips en uitleg'.

Website: www.woordzoekermaken.nl


Mooie Engelstalige puzzel-generatoren

#4. Crossword Labs

"Crossword Labs is the simplest way to build, print, share and solve crossword puzzles online. It's free, fast and easy." Een beschrijving van deze webtool vind je in mijn blogpost 'Online woordzoekers, kruiswoordpuzzels maken'.

Website: https://crosswordlabs.com/


#5. ReadWriteThink Crossword Puzzle Tool

Hele mooi 'kruiswoordpuzzel'-maker van 'ReadWriteThink'. Je kunt de leerlingen ook zelf een puzzel laten maken. Leg dan eerst de werkwijze - i.v.m. het Engels - uit op je digibord. Read Write Think’s Crossword Puzzle Generator is een handig en eenvoudig tooltje om kruiswoordpuzzeltjes te maken als extra verwerking van je lessen en/of bij thema’s en projecten.

Website: www.readwritethink.org/files/resources/interactives/crossword/

#6. Puzzlemaker

Je kunt met deze gratis 'puzzel'-maker 10 verschillende soorten puzzels maken en printen: woordzoekers (word search), kruiswoordpuzzels (criss-cross), dubbele kruiswoordpuzzels (double puzzles), zinnen zoeken (fallen phrases), rekenvierkanten (math squares), doolhoven (mazes), lettertegels (letter tiles), cryptogrammen (cryptograms), getallenvierkanten (number blocks) en verborgen berichten (hidden message).
"Puzzlemaker is a puzzle generation tool for teachers, students and parents. Create and print customized word search, criss-cross, math puzzles, and more-using your own word lists."
Tip: kopieer en plak de gemaakte puzzels (= afbeeldingen) in een 'Word'-document. Zo kun je de puzzels later nog eens gebruiken.

Website: www.discoveryeducation.com/free-puzzlemaker/

#7. ABCya.com: Crossword Puzzle Maker

De puzzels die je hebt gemaakt kun je zowel op de computer oplossen als uitprinten.

Website: http://www.abcya.com/crossword_puzzle_maker.htm



Overige Engelstalige 'puzzel'-makers


#8. Just Crosswords: Create Custom Crossword


#9. EclipseCrossword - Gratis dowbload [Freeware]


#10. The Teachers Corner

Verschillende tools om allerlei puzzeltjes te maken: Crossword Maker, Word Search Maker, Word Scramble Maker, Cloze/Fill in the blank, Printable Sudoko Puzzles, Match up Maker, Brain Teasers, en Maze Maker.
Klik in het rode menu op 'Printable Worksheets' > 'Puzzle Worksheets'. Kies in het menu dat verschijnt de gewenste 'puzzel'-maker.

#11. www.armoredpenguin.com: Create Your Own Crossword


#12. edHelper.com: Make Crossword Puzzle

Op deze site kun je behalve kruiswoordpuzzels nog veel meer puzzeltjes genereren.

#13. Tools.atozteacherstuff.com:

Word Search Worksheets
Make your own printable crossword puzzles

Geen opmerkingen: