De levende Koran: een Nederlandse vertaalversie met weergave van de Arabische tekst en met commentaar - Islam Lessen

Laatste Nieuws

25-07-2023

De levende Koran: een Nederlandse vertaalversie met weergave van de Arabische tekst en met commentaar

 

https://amzn.to/3O6AfMI

Met trots en waardering presenteren we "De levende Koran: een Nederlandse vertaalversie met weergave van de Arabische tekst en met commentaar". 


Dit indrukwekkende project is het resultaat van zes lange jaren samenwerking tussen het team van stafleden van de Islamitische Universiteit van Rotterdam en de Stichting Lezen & Leven. Hun toewijding, zorgvuldigheid en discipline hebben geleid tot deze prachtige vertaling van de Koran in de Nederlandse taal.


De vertaalversie bevat niet alleen de Nederlandse tekst, maar ook de originele Arabische tekst en commentaar. Dit maakt het een waardevolle bron voor zowel Nederlandssprekende moslims als geïnteresseerden die meer willen begrijpen over de Koran. De zorgvuldige aanpak van het team zorgt ervoor dat de boodschap en betekenis van de Koran op een toegankelijke manier worden overgebracht.


Het is met bescheidenheid dat we kunnen zeggen dat deze vertaling uniek is, met een aantal bijzondere kenmerken die het onderscheiden van andere vertalingen. De grondige inspanningen van het team hebben geresulteerd in een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse literatuur over de Koran.


Als lezers zult u worden meegenomen op een verrijkende reis door de teksten van de Koran, waarbij u inzicht krijgt in de rijke boodschap en wijsheid die het bevat. Of u nu een moslim bent die zijn geloof wil verdiepen of iemand die geïnteresseerd is in het begrijpen van de Islam, "De levende Koran" is een essentiële aanvulling op uw boekenplank.


We nodigen u van harte uit om deze prachtige vertaalversie van de Koran te ontdekken en te ervaren. Het is een waardevol werk dat de inspanningen van het toegewijde team en hun passie voor kennis weerspiegelt.


U kunt "De levende Koran: een Nederlandse vertaalversie met weergave van de Arabische tekst en met commentaar" vinden via de onderstaande Amazon verkooplink: https://amzn.to/3O6AfMI

Veel leesplezier gewenst!


De Levende Koran: Een Toegankelijke Nederlandse Vertaling met Arabische Tekst en Commentaar"

In 2013 werd een opmerkelijk project voltooid: "De Levende Koran," een Nederlandse vertaalversie van de Koran met zowel de Arabische tekst als gedegen commentaar. Het resultaat van zes jaar toegewijde arbeid van het team van stafleden van de Islamitische Universiteit van Rotterdam, in samenwerking met de Stichting Lezen & Leren, is een indrukwekkend werk van 610 pagina's. Daarnaast omvat het ook een uitgebreide inleiding van LXX pagina's.


Dit project mag met recht als een prestatie van formaat worden beschouwd. Het was alleen mogelijk door de toewijding, zorgvuldigheid en discipline die het team aan de dag legde. Met trots en waardering kunnen we stellen dat zij erin zijn geslaagd om een prachtige vertaling van de Koran in de Nederlandse taal te realiseren, met tal van waardevolle en karakteristieke eigenschappen.


Een essentieel kenmerk van deze vertaalversie is de kritische houding van de vertalers ten opzichte van de originele Arabische Koranverzen. Hierdoor hebben ze ervoor gekozen om vele verzen en tekstgedeelten te voorzien van verklarende teksten, wat een diepgaand begrip bevordert.


Het team bestaat uit professionele vertalers, gesteund door moslimacademici van de Islamitische Universiteit van Rotterdam. In de afgelopen zes tot zeven jaar is de vertaling nauwgezet bestudeerd en herzien door taaldeskundigen en autochtone lezers om zowel een kritische controle als soepele leesbaarheid te waarborgen.


De vier fundamentele doelstellingen van de Koran worden in deze vertaling vanuit vier verschillende perspectieven verwoord: de verheven goddelijke eenheid (al-tawhid), profeetschap (al-nubuwah), de wederopstanding van de doden (al-hashr) en rechtvaardigheid of de wet (al-adalah).


Met "De Levende Koran" wilden de vertalers een toegankelijke en vooral leesbare vertaalversie in modern, welluidend Nederlands creëren, met oog voor historische context. Deze naam benadrukt dat de Koran een springlevende en actuele boodschap bevat, die relevant is voor zowel moslims als niet-moslims in het Nederlandse taalgebied.


Deze vertaling is een waardevolle bijdrage aan het begrip van de Koran en zal zeker een breed lezerspubliek aanspreken. Het weerspiegelt de inzet en passie van het team van de Islamitische Universiteit van Rotterdam om de Koran in een toegankelijke en begrijpelijke vorm aan te bieden aan een nieuw publiek. "De Levende Koran" nodigt iedereen uit om de boodschap van dit heilige geschrift te ontdekken en te ervaren, ongeacht hun achtergrond of overtuiging.

Geen opmerkingen: