Geloofsvoorwaarden - Geloofsartikelen in Islam - Islam Lessen

Laatste Nieuws

08-09-2023

Geloofsvoorwaarden - Geloofsartikelen in Islam

 


Geloofsartikelen - Geloofsvoorwaarden 1- Geloven in Allah 2- Geloven in zijn engelen 3- Geloven in zijn boeken 4- Geloven in zijn profeten 5- Geloven in het hiernamaals

6- Geloven in het lot














Geloven in Allah (God): Geloven in de eenheid van God, Allah genaamd. Hij is De Schepper van het universum en alles wat erin bestaat. Het is een strikt monotheïstisch geloof.

Geloven in zijn Engelen: Geloven in engelen als bovennatuurlijke wezens die zijn geschapen door Allah om Zijn bevelen uit te voeren. Gabriel (Djibriel) is de engel die boodschappen van God aan de profeten overbracht.

Geloven in zijn Boeken (Heilige boeken): Dit omvat het geloof in alle heilige boeken die door Allah aan verschillende profeten zijn geopenbaard, waaronder de Koran (Qur'an) aan Mohammed (saw) als het laatste en meest complete boek, De Zaboer (Psalmen) aan Davoed,  de Thora (Tawrat) aan Mozes en de Bijbel (Injil) aan Jezus.

Geloven in zijn Profeten: Geloven in de profeten als door God gekozen boodschappers om de mensheid te leiden en te onderwijzen. Dit omvat Adam, Noach, Abraham, Dawoed, Mozes, Jezus en Mohammed (vrede zij met hen).

Geloven in het hiernamaals (Oordeelsdag): Geloven in de wederopstanding van de doden en het Laatste Oordeel, waarin iedere ziel wordt beoordeeld op basis van zijn of haar daden. Dit bepaalt of men de hemel (Paradijs) of de hel zal binnengaan.

Geloven in het Lot (Qadar): Dit verwijst naar het geloof dat alles wat er in de wereld gebeurt, gebeurt met de wil en het besluit van Allah. Moslims geloven dat God alles heeft voorbeschikt en dat menselijke inspanning en vrije wil hand in hand gaan met Zijn goddelijke plan.

Geen opmerkingen: